ΜΕΘΟΔΟΣ TURIS

Προστατεκτομή με τη Μέθοδο TURis

Μέθοδος Turis

Είναι η πιο πρόσφατη μέθοδος προστατεκτομής, όταν λόγω αποφρακτικών φαινομένων ο προστάτης θα πρέπει να αφαιρείται. Η μέθοδος TURis αποτελεί πια και την κυρίαρχη μέθοδο αφαίρεσής του. Το ακρωνύμιο TURis σημαίνει: διά μέσου της ουρήθρας αφαίρεση ή εκτομή του προστάτη με φυσιολογικό ορό.

Ο ουρολόγος, όταν χειρουργεί με οπτικές ίνες και διά μέσου κάμερας, το κάνει χρησιμοποιώντας φυσιολογικό ορό. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η κλασική παλαιά μέθοδος, η διά μέσου της ουρήθρας αφαίρεση του προστάτη, απαιτούσε τη χρήση υγρών τα οποία περιόριζαν το χειρουργό και τον ανάγκαζαν να επιλέγει για να χειρουργεί με τη μέθοδο αυτή μικρούς ως μέτριους προστάτες, καθώς τα υγρά αυτά θα μπορούσαν να απορροφηθούν και να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στην υγεία του χειρουργημένου ή, στην καλύτερη περίπτωση, να αναγκάσουν τον ουρολόγο να σταματήσει την επέμβαση.

 

Αυτό ακριβώς αποτελεί και το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα του TURis.

 

turis aimostasiΟ περιορισμός της επιλογής του μικρού προστάτη δεν υπάρχει πια, έχει εξαλειφθεί. Μπορούμε πλέον να χειρουργούμε με απόλυτη ασφάλεια και γρήγορα μεγάλους προστάτες.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η χρήση του ειδικού ηλεκτροδίου με τον ημισφαιρικό σχεδιασμό, που, σε αντίθεση με την παλαιά μέθοδο, δεν τεμαχίζει ούτε κόβει τον ιστό, αλλά γλιστρά κυριολεκτικά επάνω στον ιστό και ταυτόχρονα τον εξαχνώνει –‘’τον βουλιάζει‘’– δηλαδή τον αφαιρεί και ταυτόχρονα κάνει και αιμόσταση . Το πέρασμα του ηλεκτροδίου πάνω από τον ιστό του προστάτη αφήνει μια ομαλή επιφάνεια χωρίς αιμορραγία, η οποία θα επουλωθεί άμεσα και γρήγορα. Αυτό είναι το πιο μεγάλο από τα πλεονεκτήματα της νέα μεθόδου, ο απόλυτος έλεγχος της αιμορραγίας.

Ασθενείς που κάνουν χρήση αντιπηκτικών, αλλά και ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, που πριν δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν χειρουργικά, τώρα έχουν την ευκαιρία να μπορούν να χειρουργηθούν γρήγορα, αναίμακτα, αποτελεσματικά και με μόνο μίας μέρας νοσηλεία.

Άλλο ένα από τα πλεονεκτήματα της Μεθόδου TURis είναι η παραμονή του ασθενούς στην κλινική για μόνο ένα 24ωρο, σε αντίθεση με την πολυήμερη παραμονή των ασθενών που χειρουργούνται με την κλασική μέθοδο ή με Διακυστική Προστατεκτομή – χειρουργείο με τομή. Με τη μέθοδο αυτή, η αφαίρεση του προστάτη γίνεται χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως επίπτωση στη στύση ή στη σεξουαλική διάθεση του ασθενούς. Απλά θα πρέπει για λίγο διάστημα να απέχει σεξουαλικά.

Συμπέρασμα: TURis σημαίνει γρήγορη και ασφαλής – αναίμακτη αφαίρεση του προστάτη. Σημαίνει ότι μπορεί να χειρουργηθεί ο οποιοσδήποτε προστάτης και την επόμενη μέρα ο ασθενής να είναι στο σπίτι του.

 

 

 

turis-prostatis

Πρόληψη Προστάτη
Πότε συστήνεται χειρουργική επέμβαση του προστάτη με τη μέθοδο TURIS;
Επικοινωνήστε μαζί μας
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.