ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ

Κονδυλώματα
Τα κονδυλώματα είναι μικρές διογκώσεις που αναπτύσσονται στο δέρμα, κυρίως των γεννητικών οργάνων, μοιάζουν με ελιές ή με μικρά κουνουπίδια ή είναι επίπεδα και έχουν χρώμα ρόδινο, άσπρο ή καφέ. Μπορεί να εντοπιστούν στο πέος, στο σώμα του πέους, στο έξω στόμιο της ουρήθρας, στη στεφανιαία αύλακα του πέους, αλλά και στη βάση του πέους, στο τριχωτό, στο όσχεο αλλά και στον πρωκτό.

Στη γυναίκα μπορούν να εμφανισθούν στα έσω χείλη ή στα έξω χείλη του αιδοίου, στην κλειτορίδα, στον κόλπο και στις μηρογεννητικές πτυχές. Είναι όχι συνηθισμένο να εμφανισθούν στα χείλη ή στη στοματική περιοχή μετά από στοματικό έρωτα.

Κονδυλώματα
Κονδυλώματα Πέους

Laser CO2, Κοδυλώματα Πέους - Χειρουργός Ουρολόγος Μαυρίδης
Κονδύλωμα Πέους

Η αιτία

είναι ο ιός HPV (Human Papilloma virus) που μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της επαφής επειδή δε λαμβάνονται προφυλακτικά μέτρα (μη χρήση προφυλακτικού). Μετά από μια επαφή με σύντροφο που είναι φορέας του ιού, μεσολαβεί ένα διάστημα λίγων εβδομάδων ή και μηνών μέχρι η νόσος να εμφανισθεί με τη χαρακτηριστική της μορφή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου τα άτομα μπορεί να είναι φορείς, να έχουν τον ιό, να το μεταδίδουν αλλά να μην τον εμφανίζουν (ασυμπτωματικοί φορείς).

 

Είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να μολυνθεί μια νεαρή γυναίκα κάτω των 30 ετών από τον ιό. Το ποσοστό των γυναικών που έχει μολυνθεί στην ηλικία αυτή είναι περίπου 30%. Οι νεαρές γυναίκες και οι σύντροφοί τους θα παραμείνουν φορείς της νόσου για 8 έως 14 μήνες και μετά θα απαλλαγούν αυτόματα από τον ιό. Η ύπαρξη συστηματικών παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης, διαβήτης ή λοιμώξεων, όπως σύφιλη είναι παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξή τους.

Η μέθοδος εκλογής

για τα κονδυλώματα είναι η χρήση Laser CO2, ανώδυνα, αναίμακτα και άμεσα. Το Υπερπαλμικό Laser είναι το μοναδικό μέσο καταστροφής των κονδυλωμάτων του ουρηθρικού στομίου του πέους, διότι οποιοσδήποτε άλλος τρόπος μπορεί να προκαλέσει στένωμα του έξω στομίου της ουρήθρας. Το Υπερπαλμικό laser διαθέτει το μεγάλο πλεονέκτημα του άριστου αισθητικού αποτελέσματος, δηλαδή η περιοχή όπου πριν υπήρχε μια βλάβη και αφαιρέθηκε με το LASER δεν εμφανίζει κανένα σημάδι και δεν προδίδει την ύπαρξη προηγούμενης νόσου.

Το Ιατρείο

διαθέτει ειδική αναρρόφηση για την άμεση απομάκρυνση των ατμών που παράγονται κατά τη διάρκεια της ηλεκτροκαυστηρίασης. Είναι πολύ βασικοί ατμοί της εξάχνωσης των κονδυλωμάτων να μη διαχέονται στον περιβάλλον καθότι είναι βλαβεροί και μπορεί να μολύνουν τόσο τον ασθενή όσο και το γιατρό. Ο ασθενής κατά τη διάρκεια της μικροεπέμβασης προστατεύεται από την ακτίνα του laser με ειδικά προστατευτικά γυαλιά.

Εναλλακτικά υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, όπως η χρήση ποδοφυλλοτοξίνης για μερικές εβδομάδες ή χρήση κρυοπηξίας.

Υπερπαλμικό laser & smoke evacuator
Υπερπαλμικό laser & smoke evacuator
Επικοινωνήστε μαζί μας
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.