ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ;

2 Απριλίου, 2021
xeirourgos ourologos andreas mavridis thessaloniki

Προστατεκτομή – Ριζική προστατεκτομή – Αφαίρεση προστάτη

Είναι συχνοί οι προβληματισμοί όταν φτάνει η ώρα του χειρουργείου προστάτη. Οι ασθενείς μετά από την επίσκεψή τους στον ουρολόγο φεύγουν με έντονο προβληματισμό που αφορά στο πια είναι η καλύτερη μέθοδος και πια ενδεχομένως είναι αυτή στην οποία πρέπει να υποβληθούν.

Πρέπει να ξέρουμε πρώτα απ’ όλα αν υπάρχει κακοήθεια στον προστάτη ή πρόκειται για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.

Αν πρόκειται για κακοήθεια στον προστάτη ( έχει προηγηθεί βιοψία του προστάτη και όλος ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος, PSA Tot, Αξονικές και Σπινθηρογράφημα οστών τότε η καλύτερη μέθοδος είναι η λαπαροσκοπική προστατεκτομή λόγω της καλύτερης και ταχύτερης μετεγχειρητικής πορείας. Ο ασθενής θα φύγει την μεθεπόμενη μέρα από το χειρουργείο με καθετήρα ο οποίος αφαιρείται σε επτά μέρες.

Αν πρόκειται για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη τότε με την προϋπόθεση ότι ο προστάτης δεν είναι πολύ μεγάλος, δεν είναι πάνω από 110 κ.εκ. τότε η μέθοδος TURIS της εταιρείας Olympus, είναι η μέθοδος εκλογής . Ο ασθενής μένει ένα βράδυ στην κλινική και φεύγει την επομένη. Δεν υπάρχει πόνος, δεν υπάρχει αιμορραγία – δεν χρειάζεται μετάγγιση αίματος – ο ασθενής φεύγει την επομένη έχοντας κάνει μια βαρεία επέμβαση με έναν εύκολο τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδα για τον προστάτη.

Posted in Άρθρα by Ανδρέας Μαυρίδης