ΜΕΘΟΔΟΣ TURis, ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ ΜΕ TURis

2 Απριλίου, 2021

Είναι μία μέθοδος προστατεκτομής που γίνεται μέσα από την ουρήθρα. Είναι η λιγότερη επεμβατική μέθοδος του προστάτη, είναι αναίμακτη και ανώδυνη με μία ημέρα νοσηλεία. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την μέθοδο εκλογής αφαίρεσης του προστάτη.

Η μέθοδος αυτή είναι μέθοδος εκλογής για την αφαίρεση του προστάτη στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (*) όταν αυτή προκαλεί έντονα δυσουρικά ενοχλήματα: συχνουρία, δυσκολία στην ούρηση, διακοπτόμενη ούρηση, νυχτουρία ( κάποιος σηκώνεται για ούρηση πάνω από δύο φορές το βράδυ ). Ασθενείς που έχουν πάθει επίσχεση ούρων ( αδυναμία να ουρήσουν παρ’ όλο που υπάρχει εντονότατη επιθυμία για ούρηση και μια ουροδόχος κύστη υπερπλήρης από ούρα ) ή ασθενείς που έχουν ατελή επίσχεση ούρων λόγω υπερπλήρωσης της ουροδόχου κύστης από ούρα. Απόλυτη ένδειξη για TURis Προστατεκτομή υπάρχει επίσης όταν υπάρχουν εκκολπώματα στην ουροδόχο κύστη ή όταν υπάρχουν λίθοι στην ουροδόχο κύστη. Φυσικά ένδειξη για προστατεκτομή TURis υπάρχει όταν ο ασθενής κάνει χρήση φαρμακευτικής αγωγής για να μπορεί να ουρεί.

(*) Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη : Η κατάσταση εκείνη όπου η αύξηση του μεγέθους του προστάτη προκαλεί προβλήματα δυσκολίας στην ούρηση χωρίς να υπάρχει καρκίνος στον προστάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στην σελίδα για την Μέθοδο TURIS

 

Posted in Άρθρα by Ανδρέας Μαυρίδης