ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΣΤΙΤΙΔΑ ;

2 Απριλίου, 2021
xeirourgos ourologos andreas mavridis thessaloniki

Κυστίτιδα ή αιμορραγική κυστίτιδα είναι το πιο συνηθισμένο είδος ουρολοίμωξης για μια γυναίκα. Ο τρόπος που παρουσιάζεται είναι πάντα θορυβώδης : πόνο πολύ στην ούρηση , αιμορραγία , έντονο καύσο κατά την ούρηση , επίμονη τάση για ούρηση με ταυτόχρονη αίσθηση ατελούς εκκένωσης και βάρος χαμηλά στην κύστη .

Η ασθενής λόγω των έντονων κυστικών ενοχλημάτων, αποφεύγει να πίνει νερά για να μην πηγαίνει στην τουαλέτα για ούρηση επειδή αυτή είναι ιδιαίτερα επώδυνη και δυσάρεστη.

Για να ανακουφιστεί από τα έντονα κυστικά ενοχλήματα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα να πίνει πολλά υγρά και να αποφύγει έκθεση στο κρύο και όχι ταλαιπωρία . Με τα πολλά υγρά θα ξεκινήσει να ανακουφίζεται από τα ενοχλήματα και να νοιώθει καλύτερα .

Θα πρέπει να γίνει από τον ουρολόγο : υπέρηχο νεφρών και ουροδόχου κύστης, γενική ούρων, καλλιέργεια ούρων και αντιβιόγραμμα, με πρωινά ούρα, βάσει της οποίας ο ουρολόγος θα δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή .

Για περισσότερες και εκτενέστερες πληροφορίες δείτε στην σχετική σελίδα για την γυναικολογική ουρολογία στην ιστοσελίδα του Ουρολόγου Χειρουργού κου Μαυρίδη Ανδρέα.

Posted in Άρθρα by Ανδρέας Μαυρίδης