ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑ ;

13 Απριλίου, 2021

sexoualika-descriptionΤο Ουρεόπλασμα μπορεί να βρεθεί στην καλλιέργεια των ούρων, του κολπικού υγρού ή στην καλλιέργεια του σπέρματος ;

Το Ουρεόπλασμα (Ureaplasma urealiticum) είναι ένας μικροοργανισμός που ανήκει στα μυκοπλάσματα. Το βρίσκουμε στα σεξουαλικά ενεργά άτομα σε ποσοστό 60% με 70%.

Μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή. Τις περισσότερες φορές άνδρες και γυναίκες το φέρουν χωρίς να έχουν κάποια συμπτώματα. Όταν κάνει συμπτώματα τότε αυτά είναι :

  • Στους άνδρες προκαλεί ουρηθρίτιδα δηλαδή φλεγμονή της ουρήθρας με πόνο και τσούξιμο, ορχεοεπιδιδυμίτιδα δηλαδή διόγκωση και φλεγμονή του όρχι που συνοδεύεται με πόνο και προστατίτιδα.
  • Στις γυναίκες συχνά συνυπάρχει με άλλης αιτιολογίας κολπίτιδες, από κοινά μικρόβια ή από μύκητες. Μπορεί να προκαλέσει τραχηλίτιδα, ενδομητρίτιδα, σαλπιγγίτιδα και ουρηθρίτιδα. Η μόλυνση στις γυναίκες που εγκυμονούν μπορεί να ευθύνεται για αυτόματη αποβολή και πρόωρο τοκετό. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η θεραπεία γίνεται με χρήση αντιβιοτικών. Πιο σημαντική από την θεραπεία όμως είναι, ειδικά σε αυτού του είδους τις μολύνσεις, η πρόληψη με την χρήση προφυλακτικού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη σχετική σελίδα για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Posted in Άρθρα by Ανδρέας Μαυρίδης